Proef van de kookkunst van Colombia
We zochten voor u een reeks lekkere recepten bij mekaar.
De Andes noemt men wel eens de "verticale archipel". Van in de dalen, waar het tropisch regenwoud eindigt, tot op de 4000 m hoge besneeuwde toppen van de bergen heeft men een zowat alle klimaatzones van de wereld, als het ware boven elkaar gestapeld. Op elke hoogte kunnen andere soorten granen, groenten, fruit of voedergewassen geteeld worden. In de hoge Andes, met de koude, winderige Altiplano, overheersen de graasplekken voor lama's en alpaca's. Dit alles bepaalt wat mensen als basisproduct op het dagelijks menu kunnen plaatsen: aardappelen, quinoa, maïs of bonen in combinatie met groenten en soms vlees.
APERITIEF
VOORGERECHT
SOEP
HOOFDGERECHTEN
DESSERT
Koffie, wijn of andere dranken zijn apart verkrijgbaar
Voor wie deze menu niet wenst, is er een broodmaaltijd met:
aperitief, voorgerecht, soep, Turks brood met kaas, koffie met dessert
Coco Loco
ofwel fruitsap van de Wereldwinkel
Bunuelos de Queso
gefrituurde kaasballetjes, met en zonder kruiden
Colombiaanse spinazie-gehaktballetjes
geserveerd met tomatensaus
Cuchuco de Trigo
Een rijke Colombiaanse maaltijdsoep met veel groenten en varkensvlees
Chili sin carne
Een kruidig vegetarisch gerecht, met zwarte bonen als vleesvervanger
Lomo de cerdo con miel
Varkenshaasje met honing, geserveerd met rijst.
Een typisch 'Chifa-gerecht'. 'Chifa is in Peru de verzamelnaam voor de fusionkeuken die Latijns-Amerikaanse en Chinese tradities mengt.
Pastelitos de coco
lekkere koekjes met kokos