Proef van de kookkunst van Colombia

We zochten voor u een reeks lekkere recepten bij mekaar.
De Andes noemt men wel eens de "verticale archipel". Van in de dalen, waar het tropisch regenwoud eindigt, tot op de 4000 m hoge besneeuwde toppen van de bergen heeft men een zowat alle klimaatzones van de wereld, als het ware boven elkaar gestapeld. Op elke hoogte kunnen andere soorten granen, groenten, fruit of voedergewassen geteeld worden. In de hoge Andes, met de koude, winderige Altiplano, overheersen de graasplekken voor lama's en alpaca's. Dit alles bepaalt wat mensen als basisproduct op het dagelijks menu kunnen plaatsen: aardappelen, quinoa, maïs of bonen in combinatie met groenten en soms vlees.


APERITIEF





VOORGERECHT


SOEP


HOOFDGERECHTEN






DESSERT


Koffie, wijn of andere dranken zijn apart verkrijgbaar

Voor wie deze menu niet wenst, is er een broodmaaltijd met:
aperitief, voorgerecht, soep, Turks brood met kaas, koffie met dessert






Coco Loco
ofwel fruitsap van de Wereldwinkel

Bunuelos de Queso
gefrituurde kaasballetjes, met en zonder kruiden

Colombiaanse spinazie-gehaktballetjes
geserveerd met tomatensaus


Cuchuco de Trigo
Een rijke Colombiaanse maaltijdsoep met veel groenten en varkensvlees


Chili sin carne
Een kruidig vegetarisch gerecht, met zwarte bonen als vleesvervanger

Lomo de cerdo con miel
Varkenshaasje met honing, geserveerd met rijst.
Een typisch 'Chifa-gerecht'. 'Chifa is in Peru de verzamelnaam voor de fusionkeuken die Latijns-Amerikaanse en Chinese tradities mengt.

Pastelitos de coco
lekkere koekjes met kokos