Proef van de kookkunst van Afrika

We zochten voor u een reeks lekkere recepten bij mekaar.
Dit jaar staat in de campagne van Broederlijk Delen het land Burkina Faso in de kijker.
Een aantal recepten komen dan ook uit dit land. Maar ook de buurlanden uit West-Afrika zorgden voor de nodige inspiratie voor deze editie van het Wereldrestaurant. 


APERITIEF





VOORGERECHT


SOEP


HOOFDGERECHTEN







DESSERT


Koffie, wijn of andere dranken zijn apart verkrijgbaar

Voor wie deze menu niet wenst, is er een broodmaaltijd met:
aperitief, voorgerecht, soep, Turks brood met kaas, koffie met dessert






Jungle Juice
ofwel fruitsap van de Wereldwinkel

Lamsgehaktballetjes
gefrituurde en gekruide balletjes - uit Burkina Faso

Kosie (vegetarisch)
pikante bonenhapjes met ui en tomatensaus - uit Ghana


Kruidige groentesoep met pinda
Een rijke kruidige soep - uit Burkina Faso


Lubhya
Stoofschotel met schapenvlees en sperziebonen - uit Niger

Kip ramatoulaye
Gebraden kip met pikante saus - uit Mali

Yataklete kilkil (vegetarisch)
Aardappelschotel met bloemkool, brocoli en kruiden - uit Ethiopië

Passievruchtbavarois
Uit Kenia