Proef van de kookkunst van Afrika
We zochten voor u een reeks lekkere recepten bij mekaar.
Dit jaar staat in de campagne van Broederlijk Delen het land Burkina Faso in de kijker.
Een aantal recepten komen dan ook uit dit land. Maar ook de buurlanden uit West-Afrika zorgden voor de nodige inspiratie voor deze editie van het Wereldrestaurant.
APERITIEF
VOORGERECHT
SOEP
HOOFDGERECHTEN
DESSERT
Koffie, wijn of andere dranken zijn apart verkrijgbaar
Voor wie deze menu niet wenst, is er een broodmaaltijd met:
aperitief, voorgerecht, soep, Turks brood met kaas, koffie met dessert
Jungle Juice
ofwel fruitsap van de Wereldwinkel
Lamsgehaktballetjes
gefrituurde en gekruide balletjes - uit Burkina Faso
Kosie (vegetarisch)
pikante bonenhapjes met ui en tomatensaus - uit Ghana
Kruidige groentesoep met pinda
Een rijke kruidige soep - uit Burkina Faso
Lubhya
Stoofschotel met schapenvlees en sperziebonen - uit Niger
Kip ramatoulaye
Gebraden kip met pikante saus - uit Mali
Yataklete kilkil (vegetarisch)
Aardappelschotel met bloemkool, brocoli en kruiden - uit Ethiopië
Passievruchtbavarois
Uit Kenia