Proef van de kookkunst van West-Afrika

Vorig jaar stelden onze koks een menu samen uit hun favoriete recepten van de voorbije 20 edities.

Voor dit jaar gingen we weer op zoek naar nieuwe, originele en lekkere recepten. We richten de blik op Burkina Faso en de West-Afrikaanse keuken, met een uitstapje naar Ethiopië in de Oost-Afrikaanse Hoorn.

Het was een boeiende verkenning, en we geloven dat we jullie met onderstaand menu alweer een lekkere avond kunnen bereiden. 

APERITIEF











VOORGERECHT



SOEP



HOOFDGERECHTEN


















DESSERT


Koffie, wijn of andere dranken zijn apart verkrijgbaar


Jungle Juice (Een lekkere cocktail met rum en vruchtensap)
ofwel fruitsap van de Wereldwinkel

Niébé-tapenade (vegetarisch)
Een dip uit Burkina Faso, op basis van zwarteogenbonen, met tomaat, uien, look en kruiden

Avocadopaté met ananas (vegetarisch)
Geserveerd op maischips. Een gerecht uit Senegal



Salade Côte Cap Verte (vegetarisch)
Gemengd slaatje met ei, en een dressing van azijn, kruiden en honing, uit Senegal


West-Afrikaanse pindasoep met kip
Een hartige soep met kip, pinda, tomaat en een rijkelijke specerijenmix




Ragout D’Igname 
Een traditioneel rundsstoofpotje uit Burkina Faso, geserveerd met Yam, een groot, zetmeelrijk wortelgewas dat als basisvoedsel gebruikt wordt in Afrika en in Azië

Doro wat
Een stoofschotel van kip, op smaak gebracht met berberé, een pikante specerijenmix. Uit Ethiopië, het door droogte getroffen land in de Hoorn van Afrika


Couscous Fonio (vegetarisch)
Fonio is een snelgroeiend graangewas uit de Sahel, bestand tegen droogte, en bijzonder voedzaam. We serveren het bij een kruidige vegetarische stoofschotel




Banfora
Dunne dessertkoekjes, gebakken met stukjes ananas of gekonfijt fruit



MENU   WERELDRESTAURANT 25 MAART 2023