Proef van de kookkunst van Afrika

Broederlijk Delen richt dit jaar de blik op Congo. Het was onze uitvalsbasis om op zoek te gaan naar nieuwe, originele en lekkere recepten. We laten ons niet alleen inspireren door de keuken van Congo. We maken culinaire uitstapjes naar de buurlanden en vonden ook elders fusion-gerechten met dezelfde roots. 

Maar bovenal wilden we ook waar mogelijk gebruik maken van seizoensgroenten van de Korte Keten.

We geloven dat we jullie met onderstaand menu alweer een lekkere avond kunnen bereiden. 

APERITIEF






VOORGERECHT






SOEPEN








HOOFDGERECHTEN




















DESSERT


Koffie, wijn of andere dranken zijn apart verkrijgbaar


Elephant Milk (Een lekkere cocktail met rum en kokosmelk)
ofwel fruitsap van de Wereldwinkel

Rolletjes met spinazie-omelet
Een hartig hapje, afgewerkt met look en oregano, en verpakt in een durum-rolletje



Gevulde bakbanaan (met en zonder vegetarische vulling)
Plantains of bakbananen zijn basisvoeding in Afrika en ook elders in tropische gebieden. Heerlijk als ze gestoofd zijn met een vulling van groenten (veggie) en gehakt (niet-veggie) en een kruidenmix



Afrikaanse groentesoep met stukjes rundsvlees
Een hartige soep met seizoensgroenten. Een recept uit Burundi

of

Butternutsoep
Een vegetarische soep op basis van flespompoenen. Op smaak gebracht door een kruidenmix en yoghurt. Uit Zuid-Afrika




Couscous aux 7 legumes 
Een traditioneel vegetarisch recept uit Marokko.
Je kan het houden bij deze veggie versie, of het combineren met een lekkere west-Afrikaanse rundsspies (zie hieronder) en een merguez worstje

Dibi Hausa
Een spies van rundsblokjes, op smaak gebracht met Tankora, een West-Afrikaanse specerijenmix.
We serveren deze spies bij de couscous-schotel.

Poulet Congolais
Een kruidig Congolees gerecht met kip en groenten, afgewerkt met pindasaus. 
Wordt geserveerd met rijst.






Congo bars
Deze zoete lekkernij bestaat uit gebak, vermengd met kokos, pecannoten en stukjes chocolade



MENU   WERELDRESTAURANT 23 MAART 2024