Terugblik op Silsé Burkinabé,
het Wereldrestaurant van 2007

Silsé is de naam van het oogstfeest bij de Mossi die wonen in het Noorden van Burkina Faso. 
Het is een woord uit het Mooré, de taal van de Mossi.
In deze streek duurt het droge seizoen 8 maand. Het korte regenseizoen van 4 maand moet voldoende zijn om de grond te bewerken, te zaaien en te oogsten. Met het feest bedanken de mensen God voor wat de aarde hen gaf, evenals de "chefs de terre" die de gronden in bruikleen geven aan de families. Zij worden bedacht met een symbolisch gedeelte van de oogst, teneinde de grond ook het volgende landbouwseizoen te mogen bewerken.” 

Op zaterdag 31 maart was de Familiazaal weer nauwelijks groot genoeg. Voor de zevende keer al werd ze omgetoverd tot het gezellig decor voor het Wereldrestaurant ten voordele van Broederlijk delen.

De 30-koppige medewerkerploeg serveerde ons een menu met tal van lekkere gerechten uit West-Afrika.
Na onze kennismaking met de Afrikaanse kookkunst, kwam de muziek aan de beurt. Anderhalf uur lang bracht de groep Bantaaba ons in de sfeer met percussie, zang en dans. Al snel nodigden ze aanwezigen uit om samen met hen de Afrikaanse dansen uit te proberen, hetgeen ze dan ook enthousiast deden.

TV-Oost maakte van deze editie het videoverslag dat je hierboven vindt.

Nadien hoorden we niets dan lovende woorden: “veel volk, lekker eten, een unieke sfeer en goeie muzikanten. Wat kunnen we nog meer wensen ? Een dikke merci aan alle medewerkers”