Ongeveer 220 mensen waren opnieuw present in de Familiazaal voor de 16░ editie van het Wereldrestaurant. Ze kregen van onze 35 medewerkers een lekkere maaltijd uit Colombia voorgeschoteld. Nadien zorgde Kollasuyu Đan voor een gepaste muzikale ondersteuning met muziek uit de Andes


Herbeleef deze lekkere en gezellige avond met het foto-album.
En voor de lekkerbekken onder jullie, hebben we als naar gewoonte  ook de gebruikte recepten van alle gerechten online gezet.
Terugblik op
het Wereldrestaurant van 2016

De Andes noemt men wel eens de "verticale archipel". Van in de dalen, waar het tropisch regenwoud eindigt, tot op de 4000 m hoge besneeuwde toppen van de bergen heeft men een zowat alle klimaatzones van de wereld, als het ware boven elkaar gestapeld. Op elke hoogte kunnen andere soorten granen, groenten, fruit of voedergewassen geteeld worden. In de hoge Andes, met de koude, winderige Altiplano, overheersen de graasplekken voor lama's en alpaca's. Dit alles bepaalt wat mensen als basisproduct op het dagelijks menu kunnen plaatsen: aardappelen, quinoa, ma´s of bonen in combinatie met groenten en soms vlees.